Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Következik

Adó 1%

Egyesületünkről

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Támogatóink

Ki olvas minket?

Oldalainkat 27 vendég és 0 tag böngészi

Statisztika

Látogatók
1
Cikkek
430
Cikkmegtekintések találatai
802385

István napi íjászverseny Balassagyarmaton!

Szeretettel meghívunk minden kedves sportolót, hagyományőrzőt és érdeklődőt a második alkalommal megrendezendő István napi íjászversenyünkre 2011. augusztusának 20. napján!
A verseny célja a szórakozás, egymástól való tanulás, ismerkedés, felkészültségünk bizonyítása és az íjászat népszerűsítése.

 • A viadal első részében 2- 3D valamint mozgó célokra lehet beállásonként 3 lövést leadni. Tervezett 18 cél 1 körben. A célok többsége egyedi tervezésű, történelmi és vadászhelyzetek imitálásával felállítva.
 • A kör végeztével a Nap Párducai előadását és hatásbemutatót nézhetünk meg a kovácsoltvas hegyű hajtásvesszőkről és azok átütő erejéről. Előadó: Koricsánszky Csaba.
 • Az előadás majd némi frissítő és zsíros kenyér magunkhoz vétele után céltávlövés!
  A cél 150 méterre helyezett életnagyságú lovasharcos alak, 2 találati zónával : külső zóna 10 méter átmérőjű kör (találati értéke 3 pont) belső találati zóna 6 méter átmérőjű kör (találati értéke 6 pont) a harcos meglövése 10 pontot ér. A verseny 3 körös az első sorozat 7 lövés a második 6 lövés az utolsó pedig 5 lövéses lesz.
  A távlövésre legalább 7db, névvel feliratozott vesszőt hozzatok!
 • Távlövés végeztével helyismereti előadást hallgathatunk meg az államalapítás kori Ipoly völgyről. Előadó Kovács Ferenc tanár úr a Balassi Bálint Gimnázium földrajz-történelem szakos tanára, városunk díszpolgára
 • Az előadás után az ebéd Veres Szabolcs készítette gombás szürkemarha kötöny, tejfölöstárkonyos tarhonyával!
 • Az étek után távolodó lövés!
  Távolodó-lövés szabályai:
  Minden résztvevő 3 vesszővel indul, minden fordulóban legalább 1 értékelhető lövést le kell adnia. (Ha ez elsőre sikerül, nem kell többet lőnie abban a körben.)
  A célt tévesztett vesszőket nem kapja vissza.
  A verseny addig tart, míg elfogynak a vesszők.
  Pontozás: minden leküzdött távolság 2 pont. Amennyiben az utolsó távolságnál többen együtt hibáznak, szétlövéssel döntik el az eredményt.
  Induló távolság 20 méter, majd fordulónként 5 méter távolodás.
 • A távolodó lövés után míg az eredmények összesítésre kerülnek távlövő próbát tartunk, ahol három vesszővel megpróbáljuk íjaink hatótávolságát. A három lövésből csak egy kerül értékelésre amivel felkerülünk a Vitalitás ranglistára! Minden induló igazoló okiratot kap az elért eredményről, melyen szerepel az íj gyártója, típusa valamint a vessző súlya. A távlövéshez kötelező az előregisztráció mivel az okiratokra a helyszínen csak az elért távolság és a vesző súlya kerül. (regisztráció: íjász, íjtípus, fonterő: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
 • A verseny során az egyéni mellett csapatverseny is zajlik a csapatokat a rendezők alakítják ki úgy, hogy lehetőleg minden kategóriából legyen a csapatban, célonként a csapatversenybe mindig egy meghatározott kategória eredménye kerül beszámításra. (Például 1-es cél a csapat legjobb gyerekkorú versenyzője, 2-es cél csigás….) A csapatversenyben lesznek külön bónuszpontokért feladatok, pl.: kelevéz lövés, kopjavetés célra illetve távolságra.

A versengés ideje alatt a helyszínen felállított jurtában fegyverkiállítás tekinthető meg Fülöp Zsolt és Veres Szabolcs gyűjteményéből.

További részletek ITT!

Egyesületi videók

20 éves egyesületünk
A 2012-ben 20 éves Vitalitás SE-ről készült film
Egyesületi videók
Legjobbjaink, sportgála, sportnapok összefoglalói

Szakosztályi videók

MTB videók
eBike.hu Kupa, Palóc Cross videók
Erőemelő szakosztály videói
A szakosztály által szervezett versenyek, rendezvények videói