Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Következik

Egyesületünkről

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Támogatóink

Ki olvas minket?

Oldalainkat 55 vendég és 0 tag böngészi

Statisztika

Látogatók
2
Cikkek
422
Cikkmegtekintések találatai
751766

Erről a budapesti versenyről - a Hungexpo-Kincsem Lovasparkban - Lencsés Éva, veterán futónőnk küldött beszámolót: ".Nem szokásom szilveszteri, évvégi fogadalmakat tenni az újévet illetően, mint hogy most sem tettem, csupán folytatni akarom (szeretném) a jól bevált előző évi tevékenységeimet, így többek között a futásokat is! Éppen ezért kapva kaptam az idei első versenykiíráson, amit a Budapesti Sport Iroda tett közzé, január 17-én a jelzett helyszínre. Helyileg viszonylag közel van, ezért nem hagyhattam ki, és beneveztem a 10 km-es távra.

Azért csak erre a rövidre, s nem a félmaratoni távra, mert így télvíz idején nem nagyon lehet tudni, miféle időjárást fog ki az ember, az utazás is bizonytalan, így hát gondoltam: biztos ami biztos, a 10 km lefutható hófúvásban is, esőben is, bármilyen vacak időben, jó lesz ez évkezdetre nekem! (Utólag belegondolva a körülményekbe, nyugodt lélekkel nevezhettem volna a 21km-re, nem fogytam volna kockásra.)

A rendezés kuriózum volt, ilyet még nem tapasztaltunk mi versenyzők: a rajt benn az egyik hatalmas csarnokban volt, s mivel 3x7 km-es köröket futottak a félmaratonisták, minden kör végén újra befutottak, majd a másik végén ki, a csarnokból! A 10 km-es távot az első 7 km-s kör beérkezése után csatlakoztatták a 21 km-hez, okosan-jól volt rendezve. Nagyon sokan voltunk, mintegy 2500 fő, volt ebben 7 és 3,5 km.-s táv is, nem csak 10 és 21 km. Az időjárás igazi téli lett erre a vasárnapra, fagyosan hideg, éjszaki kis hóeséssel. A terep meglehetősen változatos volt. Aszfalt és beton, murvás borítás, havas fűves, fagyott föld, ami aztán dél körül a sok  futó taposta miatt sárrá változott, aztán a csarnok műanyag borítása leszőnyegezve! Enyhén szólva is változatos, nem? Mire én a 10km-re elindultam, már javában ragyogott a napsütés, kifejezetten élvezet volt futni, még úgy is, hogy kb.mínusz 3-4 fok volt a levegő hőmérséklete, és a csúszos terep miatt nagyon óvatosan kellett futnom. Az útvonalon 3 helyen zengett a ritmusos zene is! Jó élménnyel eltelve fejeztem be idei első versenyemet, s a magam számára előírt időeredményt is jobbnak teljesítettem! Következik: január 31-én Yours Trouli. Dunakeszi, 25,0 km. (Ha nem lesz ónos eső, mert sík jégen járni nem lehet, nem hogy futni!!)"

Egyesületi videók

20 éves egyesületünk
A 2012-ben 20 éves Vitalitás SE-ről készült film
Egyesületi videók
Legjobbjaink, sportgála, sportnapok összefoglalói

Szakosztályi videók

MTB videók
eBike.hu Kupa, Palóc Cross videók
Erőemelő szakosztály videói
A szakosztály által szervezett versenyek, rendezvények videói