Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Következik

Egyesületünkről

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Támogatóink

Ki olvas minket?

Oldalainkat 42 vendég és 0 tag böngészi

Statisztika

Látogatók
2
Cikkek
422
Cikkmegtekintések találatai
751757

Lencsés Éva néni, veterán futónőnk egy áprilisi hétvégéről írt beszámolót: "Sportos hétvégével rukkolt ki a Vitalitás SE. Extrém szakosztályának tagsága (mind a két fő, azaz két fő!). A főnök Szabó Sándor (Sanka barátom) a Mátrában nyűtte magát az egyik legnehezebb teljesítmény túrán, a "Mátrabérc 56"-n, ahol ezen a távon 2700+ magasságot kellett legyűrni! Én meg futottam egy jót  új helyen, első rendezésű versenyen.

Hazafelé utaztamban futottam össze a vonaton sport barátommal, ő már a munkáját végezte, nem jutott pihenő napja a megterhelő hegymászásos túra után.

Minden első rendezésű versenyre bizonyos fenntartásokkal megyek el, mert egy nagy formátumú rendezés tapasztalatokat igényel, nem minden szervezőnek van, kisebb-nagyobb hiányosságok előadódhatnak, ami kellemetlenségeket tud okozni a futónak.  A verseny Veresegyház - Első Futófesztivál címen került megrendezésre

A fenntartás felesleges volt, kiváló, élményt nyújtó, első osztályú, mondhatni profi munka volt! Ehhez járult aztán a jó idő, reggel kellemes, de a rajt idejére (11 óra) kifejezetten nyári meleg lett! Hááááát, ezt még szokni kell!!!! De az ilyen veterán korú futó, mint én, mindenféle időjáráshoz hozzá edződött már, nem okozott problémát.  Egy nagyon szép, tiszta, és rendezett kisvárosban, nagyon jó vonalvezetésű pályán, majdhogynem újonnan épített tökéletesen sima aszfalton, de "szépen hullámzó" terepen, lévén a Gödöllő-dombságban, futottunk.

Sokféle táv közül lehetett választani, 2,5 - 5 - 10,5 és 21 km  közül. Ovisokról is és egészen kicsikről is gondoskodtak 800 m táv erejéig! Igazi fesztivál hangulatban (ugyanis a drukkereknek, hozzátartozóknak, gyerekeknek mindenféle műsorral szolgáltak) indultunk el a rajtkapu alól, a város polgármesterének köszöntője után, kb. ezer fő. Szép színes, széles ember folyam volt, jóleső látvány a szemnek!

Az útvonal jól biztosított volt, forgalom elől lezárva, és végig rendezői biztosítás mellett zajlott, ami azt is jelentette egyben, hogy ha akart volna a futó eltévedni, akkor sem tudott volna, mert belátható távolságon belül álltak végig az útvonal mentén az önkéntes segítők,rikítóan zöld egyen mellényben még ott is, ahol egyértelmű volt a haladási irány, és szinte mindegyiktől kapott az ember egy-egy kedves szót, lelkesítést, mosolyt!  Látszott rajtuk, hogy örömmel teszik a dolgukat, és szívből! Ez külön öröm egy futáson! Frissítést 2,5 km-ként kaptunk.

Az eredményhirdetés is profi módon zajlott, nem összevárva minden táv befejezését, hanem a távok  limit idejének  letelte után fél órával már megtörtént. Gördülékenyen zajlott minden. Örülök, hogy gondolkodás nélkül beneveztem erre a versenyre, és részt vehettem rajta, újabb, kellemes élménnyel, jó érzésekkel jöttem róla haza.  Én a 10,5 km-t futottam meg, 1:20 idő alatt, amivel korosztályom első helyezettje lettem. (korosztályom 60 felett kezdődött.)

Nagyon szép, különleges egyedi befutó érmet kapott minden célba érkező. Az első 3 helyezett, dobogós pedig ugyancsak nagyon szép, ugyancsak egyedi készítésű "trófeát", és könyv ajándékot kapott! (Én pld. 3 kötetet!)  Összegezve: értelmesen eltöltött szabadidős vállalkozás volt, nagyon szeretem az efféléket! :))))"

Lencsés Éva,  veterán futónő

Fotók, eredmények a verseny hivatalos oldalán ITT >>>

Egyesületi videók

20 éves egyesületünk
A 2012-ben 20 éves Vitalitás SE-ről készült film
Egyesületi videók
Legjobbjaink, sportgála, sportnapok összefoglalói

Szakosztályi videók

MTB videók
eBike.hu Kupa, Palóc Cross videók
Erőemelő szakosztály videói
A szakosztály által szervezett versenyek, rendezvények videói