Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Következik

Egyesületünkről

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Támogatóink

Ki olvas minket?

Oldalainkat 55 vendég és 0 tag böngészi

Statisztika

Látogatók
2
Cikkek
418
Cikkmegtekintések találatai
720915

Március 8-án Székesfehérvátott került megrendezésre az OptiVita futóverseny, melyről veterán futónőnk Lencsés Éva küldött élménybeszámolót:

"Végre-valahára komoly jelei mutatkoznak a tavasz megérkezésének, éppen ideje, mert megkezdődtek az idei  komoly futóversenyek! Bizony nagyon nem mindegy miféle időjárási körülmények között vágnak bele a versenyzők a megmérettetésbe.

Március 8-án beindult az OptiVita versenysorozat, (rendező egyesület: Ironman Team) amelynek első állomása Székesfehérvár,12 órás Országos Bajnokság. Emellett vannak  résztávjai: 2-, 4- és 6 órás futásra is lehetett nevezni. Ez egy rangos versenysorozat, idei évben 5 állomással kerül megrendezésre, az utolsó Velencén lesz, novemberben.

Erre a versenyre én azóta nevezek, amióta rendezik, éspedig a 4 órás időtartamra (merthogy az ultrafutó versenyzésemet 73 éves koromban lezártam, maradtak a rövid távok). Nagyon szeretem ezeket, azért mert itt minden a versenyzőért van, kiváló a szervezés, a frissítés, maga a pálya, szép a környezet (csónakázó tó parti része is beleesik a pálya útvonalába) Ragyogó napsugárzás, kék ég, kellemes levegő lett a 10 órai rajt időre, sokan és örömmel indultunk, mindenki reményteljes tervekkel. Sok kedves futóbarát, jó ismerős jön össze egy ilyen helyen, mindenki drukkol mindenki sikeréért, a futópályán is a résztvevők, valamint a pálya szélén állók, akik kifejezetten azért vannak ott, hogy lelkesítsenek, szurkoljanak a futóknak. Köröket kellett futni amelynek hossza 1,1 km volt. A pálya talaja részben aszfalt, részben földút-sétány.

Mindég úgy állok rajthoz, hogy felállítok magamnak egy kötelező km. mennyiséget, amit minden körülmények között meg kell futnom. Ennek teljesítése után a hátralévő időben futott táv ajándék magamnak!:))))
Koromat tekintve, a mérce nem állítható túl magasra, ez a mindenkori félmaratoni táv: 21,1 km. Ezt a távolság, 3 óra 10 perc alatt összejött (félig alvó állapotban!), a további köröket vidáman-élvezettel róttam.
A dolog szépség hibája ez a félig alvó állapot  volt,mert hogy az 5-6./ kör után olyan irtózatos álmosság tört rám, hogy szinte futás közben el tudtam volna aludni, alig bírtam nyitva tartani szemeimet. Meglehetősen kóvályogtam, azért persze, mert nem vagyok hozzászokva, hogy hajnali 3 órakor keljek fel mint ez esetben, hogy elérjem a rajtot. (Innen bizony az utazás meglehetős körülményes, mondhatni úgy is, "bumlis").

A frissítő pontban kérésemre olyan finom, erős kv-t főztek nekem, hogy nagyjából feléledtem, s mire 2 óra múlva kaptam még egy adagot, tökéletesen rendbe jött állapotban tudtam körözni a pályán.
Remekül éreztem magam, köszönhetően a kiváló körülményeknek, szinte minden futótól kaptam a lelkesítést, a bíztatást, a pálya szélen állóktól a sok mosolyt, tapsot, "hajrá Éva néni" bekiabálásokat. Ezek feledhetetlenek, inspirálóak, itt futni kell!!!!!

Említésre érdemes az utolsó néhány, pontosan 4 perc, ami még hátra volt a 4 órából, amikor átfutottam a célkapun azzal az elszánással, hogy egyetlen lépést se tovább! Igen ám, de kaptam a felszólításokat, hogy még nincs vége, még nem telt le, tessék csak futni, pár méter még belefér, növeli a km mennyiséget! Eközben utolért 3 férfi 12 órás rajtszámú futóbarát, egyik elkapta a kezem, és közölte velem: márpedig még futni kell, amíg a jelző kürt meg nem szólal, lazsálás nincs! És vittek-vittek magukkal, el nem engedve a kezem, így megtoldva a távolságot még 502 m-nyi hosszal. Nahát, ezek azok a pillanatok, amikért érdemes csinálni, a szeretet, segítőkészség szinte hullámzik az ember felé, örökre emlékezetes élményt ad! Örülök, hogy ott lehettem, nagyon" feldobva", jó érzésekkel jöttem haza, várva a következő futamokat!

Lefutottam: 23 kört, plusz eme ominózus 502 m.-t, ami összesen: 25,8 km-nek felel meg."
 

Egyesületi videók

20 éves egyesületünk
A 2012-ben 20 éves Vitalitás SE-ről készült film
Egyesületi videók
Legjobbjaink, sportgála, sportnapok összefoglalói

Szakosztályi videók

MTB videók
eBike.hu Kupa, Palóc Cross videók
Erőemelő szakosztály videói
A szakosztály által szervezett versenyek, rendezvények videói